Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ

Απ' ότι φαίνεται η Ορμύλια με την έλευση του ''Καλλικράτη'' θα γίνει ένα με τους Δήμους Ανθεμούντας και Πολυγύρου. Δείτε παρακάτω ένα άρθρο σχετικά με την τελική μορφή που θα πάρει αυτό το σχέδιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, που δείχνει τη Χαλκιδική να χωρίζεται σε 5 δήμους όπως φαίνεται στο σχήμα:


To σχέδιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας με το κωδικό όνομα Καλλικράτης σύντομα θα αποτυπωθεί και στο χάρτη. Ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής αποκάλυψε το χωροταξικό του Καλλιρκάτη σε όλη τη χώρα και στη Χαλκιδική η δημιουργία πέντε δήμων φαίνεται κάτι παραπάνω από σίγουρη.
   Οι πληροφορίες θέλουν να προκύπτουν σε πρώτη φάση 366 δήμοι. Αυτή θα είναι η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία θα δοθεί στους δημάρχους προς συζήτηση. Θα συγκληθούν οι τοπικές ενώσεις δήμων και κοινοτήτων, θα επεξεργαστούν τις προτάσεις και στη συνέχεια θα κληθούν να αποφασίσουν. Οι αντιπροτάσεις θα δοθούν εκ νέου στην κυβέρνηση.
   Στο νομό Χαλκιδικής, όλοι σχεδόν οι αυτοδιοικητικοί είναι σύμφωνοι στη δημιουργία πέντε δήμων. Εξάλλου την ίδια πρόταση κατέθεσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Η ΤΕΔΚ Χαλκιδικής δε φαίνεται να διαφοροποιείται και πολύ αν και ο κάποιοι δήμαρχοι έχουν προτείνει κατά καιρούς και «πράσινα άλογα»…
  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ζερβοχώρια βρίσκονται στο δήμο της βόρειας Χαλκιδικής με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Πάντως αγκάθι για τον Καλλικράτη αποτελούν τα οικονομικά. Είναι γεγονός ότι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα δίνουν ένα εξαιρετικό άλλοθι στην κυβέρνηση να προχωρήσει τον Καλλικράτη με μειωμένη προίκα.
   Τα 4 δις ευρώ που αρχικά ανακοινώθηκαν βαίνουν συνεχώς μειούμενα, ενώ επιμερίζονται όλο και περισσότερο στο βάθος της τετραετίας.
   Στο μεταξύ, είναι σίγουρο ότι κύμα μετατάξεων σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση θα αρχίσει με το σχέδιο «Καλλικράτης». Η αρχή θα γίνει με τη μεταφορά προσωπικού που σήμερα απασχολείται στις νομαρχίες, καθώς και με μετακινήσεις υπαλλήλων από δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα των δήμων- το σχέδιο προβλέπει συγχωνεύσεις- οι οποίοι ξεπερνούν τις 90.000.
Θοδωρής Δούκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.