Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

"ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΚΟΥΔΙΑ"....και στην TV!!


 O δήμος Ορμύλιας σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης, το καταδυτικό κέντρο "ΧΑΛΚΙΔΥΤΕΣ", τον τοπικό σύλλογο Επαγγελματιών και άλλους φορείς της περιοχής διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο καθαρισμό της ακτής και του βυθού στα Ψακούδια.
   Ο καθαρισμός εντασσόταν στο πρόγραμμα  της  15ης πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010» που πραγματοποιούνται 1-31 Μαΐου 2010 με τον συντονισμό του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
   Οι δύτες που εργάστηκαν ακούραστα στον βυθό της θάλασσας των Ψακουδίων έβγαλαν κυρίως φερτά υλικά που μετέφερε τον χειμώνα που πέρασε ο Χαβρίας.   Ωστόσο δεν έλειψαν και τα πλαστικά που ασυνείδητοι πέταξαν στη θάλασσα.
   «Είναι μια προσπάθεια του δήμου να καθαριστούν όχι μόνο οι ακτές μας αλλά και η θάλασσα. Ο Χαβρίας μας έφερε επικίνδυνα και αντιαισθητικά αντικείμενα στη θάλασσα και κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια να τα καθαρίσουμε και να υποδεχτούμε και φέτος τους επισκέπτες μας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας Ιωάννης Γιέργος.
   Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 15η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010».
   Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2010 ως «Έτος Βιοποικιλότητας», και στο πλαίσιο αυτό η εκστρατεία εστιάζει φέτος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είδη και οικοσυστήματα, εξαιτίας της απόρριψης σκουπιδιών. Επίσης, και αυτή τη χρονιά συνεργαζόμαστε με την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα πραγματοποιήσει λήψη εικόνων από «χωματερές» στο βυθό, με τη χρήση Κατευθυνόμενου Υποβρύχιου Οχήματος (R.O.V.).
Του Θοδωρή ΔούκαΓια φωτογραφίες από τον συγκεκριμένο καθαρισμό μπορείτε να πατήσετε εδώ.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.