Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Ποδηλατοδρομία στην Ορμύλια 2010

Πριν λίγο καιρό στο ιστολόγιο της Ορμύλιας αναρτήθηκε ένα άρθρο σχετικά με την ποδηλατοδρομία που γίνεται κάθε χρόνο στο χωριό μας.(μπορείτε να την δείτε εδώ.) Έφτασε η ώρα λοιπόν και φέτος για να γίνει και πάλι, με τη συμμετοχή να αναμένεται μεγαλύτερη από ποτέ!
O Σύλλογος «Φίλοι του Χαβρία» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει ποδηλατοδρομία το Σάββατο 5/6/10 στις 17.30, η οποία ξεκινάει από τα πεύκα της Ορμύλιας, διασχίζει όλο το μήκος του ποταμού Χαβρία μέχρι και λίγο πριν από τις εκβολές του και καταλήγει στα Ψακούδια όπου είναι και ο τελικός της προορισμός.
Αυτή η διοργάνωση  ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ''Φίλων του Χαβρία'', με την υποστήριξη του Δήμου, των κατοίκων, των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Για τους συμμετέχοντες, στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθούν 15 ποδήλατα!Λίγα λόγια για την ''Ημέρα Περιβάλλοντος'':Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.
Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συμφέρον όλων μας.

Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2010 είναι “Πολλά είδη. Ένας Πλανήτης. Ένα μέλλον”.  Απηχεί την επείγουσα έκκληση για τη διατήρηση της πολυμορφίας της ζωής στον πλανήτη μας. Εκατομμύρια άνθρωποι και εκατομμύρια είδη μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη και μόνο από κοινού μπορούμε να απολαύσουμε ένα ασφαλέστερο μέλλον.Πηγή:HalkidikiNews

1 σχόλιο:

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.