Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Δύο γαλάζιες σημαίες για τον Δήμο Ορμύλιας!!!

Δύο γαλάζιες σημαίες πήρε για φέτος ο Δήμος Ορμύλιας, μία στα Ψακούδια και μία στη Μεταμόρφωση.

Συνολικά σαράντα γαλάζιες σημαίες πήρε φέτος η Χαλκιδική λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πανελλαδικά. Η Χαλκιδική, αν και φέτος έχει 7 σημαίες λιγότερες από πέρυσι, κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ακτές και οι θάλασσες της είναι πεντακάθαρες και πληρούν τα κριτήρια που θέτει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Επίσης βραβεύθηκαν και δύο μαρίνες στη Χαλκιδική, στο Πόρτο Καρράς και στη Σάνη.
    Με 421 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2884 ακτές και 627 μαρίνες.
    Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
   Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου

Ιερισσός/Δημοτική 1
Ιερισσός/Δημοτική 2
Ιερισσός/Δημοτική 3
Καμπούδι 1
Καμπούδι 2
Καμπούδι 3
Ουρανούπολη 1
Ουρανούπολη 2
Ουρανούπολη 3
Άγιος Παύλος
Αλυκές 1
Πόρτο Άγιο
Νέα Ρόδα 2
Στρατώνι
Δήμος Παναγίας
Κάμπος
Δήμος Τορώνης
Σάρτη 1
Συκιά
Τορώνη
Αρμενιστής
Πλατανίτσι
Δήμος Σιθωνίας
Λιβρόχιο 1
Πόρτο Καρράς 1
Πόρτο Καρράς 2
Μαρμαράς B
Νικήτη 2
Ελιά 2
Μακριά Λαγγάδα
Λαγoμάνδρα
Δήμος Ορμύλιας
Ψακούδια
Μεταμόρφωση

Δήμος Κασσάνδρας
Σάνη 2
Κρυοπηγή 2
Κρυοπηγή 4
Σάνη 3
Δήμος Παλλήνης
Χανιώτη 3
Δήμος Νέων Μουδανιών
Ελαιώνας
Δήμος Καλλικράτειας
Γεωπονικά - Μυκονιάτικα
Κυανή
Βεργιά
Νέα Ηράκλεια
ΜΑΡΙΝΕΣ

Δήμος Σιθωνίας

Μαρίνα Πόρτο Καρράς

Δήμος Κασσάνδρας

Μαρίνα Σάνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.