Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Παράπονα- επισημάνσεις ΟρμυλιωτώνΤα παράπονα των συγχωριανών μας φτάνουν στο blog σε χρόνο dt.
Αυτή η κινητοποίηση -έστω και μέσω του blog- με γεμίζει, και ελπίζω όλους μας, αισιοδοξία για το μέλλον αυτού του τόπου.
 Αυτή η σελίδα "Παράπονα-επισημάνσεις" φτιάχτηκε με σκοπό να βρεθούν  οι λύσεις αυτών των προβλημάτων (είτε αυτά δημιουργήθηκαν πρόσφατα, είτε μας απασχολούν εδώ και χρόνια).

Ακόμη ένα πρόβλημα ,αυτή τη φορά σχετικά με τον συνεταιρισμό έφτασε στο blog μας...


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ-ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

όλοι, νομίζω, θα συμφωνήσουμε στην ανάγκη ύπαρξης συνεταιρισμού..μια ανάγκη βέβαια, που δεν στάθηκε ικανή από μόνη της, να κρατήσει υγιή και κερδοφόρο το συνεταιριμό του χωριού μας.......
λανθασμένες κινήσεις των διοικητικών συμβουλίων, έφτασαν το συνεταιρισμό στην κατάσταση που βρίσκεται στα τελευταία χρόνια!
αλλά γεννιούνται κάποια ερωτήματα, τα οποία θα παραθέσω στη συνέχεια:
1ον) ο συνεταιρισμός υφίσταται ή όχι;
2ον) έχει επέλθει χρεοκωπία ή όχι;
3ον) οι εγκαταστάσεις του (ψυγεία, ελαιοτριβείο, πρατήριο πώλησης, αποθήκες) έχουν ενοικιαστεί ή όχι;

για το 3ο ερώτημα, θα ήθελα να θέσω κάποιους επιπλέον προβληματισμούς.....ή παρατηρήσεις μέσα από ερωτήματα

αν έχουν ενοικιαστεί οι εγκαταστάσεις, τότε:
α) σε ποιον και ποιος διχειρίζεται τα έσοδα των ενοικίων;
β) ποιος πληρώνει τους "υπαλλήλους" του συνεταιρισμού; (μέσα στην παρένθεση αναγράφονταν διάφορα ονόματα, όμως θεωρώ σωστό αν κάποιος θέλει να καταγγείλει ονόματα να το κάνει επώνυμα κι όχι ανώνυμα)γιατί αν δεν πληρώνονται, τότε γιατί παραμένουν; και αν πληρώνονται, ποιος υπογράφει τη μισθοδοσία τους;
γ) ποιος αγοράζει τα φάρμακα, λιπάσματα του πρατηρίου και ποιος τα πουλά; γιατί δεν αποδίδονται θεωρημένες αποδείξεις ή τιμολόγια από το πρατήριο;
δ) μήπως κάποιοι ιδιοποιούνται την περιουσία του συνεταιρισμού προς ίδιον όφελος;
ε)τελικά, έγινε ποτέ οικονομικός έλεγχος στον συνεταιρισμό και έχουν αποδωθεί ευθύνες ή αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ,ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, πως ζούμε στη χώρα της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας;

ΒΑΛΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ  ΣΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.