Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο μύθος της αρχαίας Σερμύλης

Η Σερμύλη ήταν χτισμένη στο λόφο δίπλα από τη διασταύρωση.
Στα πολύ παλιά χρόνια υπήρχε ένα βασίλειο που ήταν χτισμένο πάνω σ' αυτόν τον λόφο. Εκεί κατοικούσε ο βασιλιάς και η οικογένειά του. Ρούμελης ήταν το όνομα του βασιλιά και είχε τρεις κόρες που τις έλεγαν Γερακίνα, Καλαμαριά και Σερμύλη.
Όταν οι κόρες του μεγάλωσαν, την Καλαμαριά την πάντρεψε και της έδωσε ένα μερίδιο απ'το βασίλειό του στα σημερινά χωριά Πορταριάς, Σημάντρων κτλ. Από τότε όλη η περιοχή ονομάστηκε Καλαμαριά και έτσι την αποκαλούν ακόμα και σήμερα.
Τη δεύτερη τη Γερακίνα την πάντρεψε και της έδωσε για μερίδιο την περιοχή της Γερακινής.
Την τρίτη τη μικρότερη την κράτησε κοντά του και όταν πέθανε έγινε βασίλισσα της περιοχής. Σ' αυτήν τη βασίλισσα οφείλει το όνομά της η αρχαία Σερμύλη.

(από το βιβλίο "Η ΠΑΛΙΑ ΟΡΜΥΛΙΑ")

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.