Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η επικινδυνότητα των πανύψηλων γερασμένων δέντρων του πάρκουΣτην Ορμύλια υπάρχει ένα πάρκο με φυτά και πεύκα. Έγινε από μια επιτροπή και πρόεδρος του χωριού μάλλον ήταν ο Ιωακείμ Μίχος. Η επιτροπή φύτεψε δέντρα που τα πιο πολλά ήταν πεύκα. Επειδή ήταν πολύ ωραίος τον ονόμασαν Ωραίο Κήπο. Αυτό το έργο το είχαν κάνει στη γιορτή των Αγίων Σαράντα. Κάθε τέτοια μέρα έκαναν γιορτή με χορό και ποτά. Τώρα το πανηγύρι καταργήθηκε. Στα πεύκα είχε και μια βρύση που έριχνε το νερό σε μια μακρόστενη στέρνα. Εκεί οι χωριανοί κάθε πρωί και απόγευμα πότιζαν τα ζώα τους.

Αυτά έγραψαν το1994 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νίνα Σταμούδη, Αφροδίτη Συροπούλου, Γιώργος Βλιάλης και Κώστας Νικολαΐδης σύμφωνα με πληροφορίες που τους έδωσαν ο Παύλος Ουράνης, η Μαρία Σταμούδη, η Πανάγιω Κοντοθεοδώρου, ο Νικόλας Νικολαΐδης και η Κατερίνα Βλιάλη, στο βιβλίο "Η ΠΑΛΙΑ ΟΡΜΥΛΙΑ"

Σήμερα αυτά τα πεύκα έχουν γίνει πανύψηλα δέντρα και το όμορφο πάρκο κοσμεί την είσοδο του χωριού μας.
Τα τελευταία χρόνια όμως μεγάλα κλωνάρια σπάζουν και πέφτουν στο έδαφος με κίνδυνο να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν, όποιον βρίσκεται εκείνη τη στιγμή από κάτω. Από θαύμα δε θρηνήσαμε μέχρι τώρα κανένα θύμα.

Είδαμε πριν από λίγες μέρες τους υπαλλήλους του Δήμου να καθαρίζουν τα επικίνδυνα μέρη των πεύκων, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν κι άλλα επικίνδυνα δέντρα, όπως φαίνονται στη φωτογραφία που επισυνάπτουμε, αλλά υπάρχουν και τα απρόβλεπτα που μπορεί να προξενήσουν τη ζημιά.
Χρειάζεται λοιπόν κατά την άποψή μας να γίνει ένας εμπεριστατωμένος έλεγχος από τους αρμόδιους του Δασαρχείου, οι οποίοι θα αποφανθούν έγκυρα για την επικινδυνότητα ή μη των δέντρων.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του blog μας: Ο εθελοντισμός πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.