Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο εθελοντισμός πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού.


Σήμερα, που κυριαρχεί η αντίληψη του ωχαδελφισμού, που οι ηθικές αξίες έχουν ισοπεδωθεί κι έχουν εκλείψει σχεδόν οι ηθικοί φραγμοί, που τα διάφορα κέντρα εξουσίας μικρά ή μεγάλα αποβλέπουν στο να αποκομίσουν προσωπικό όφελος ( βλ. σκάνδαλο Βατοπεδίου, Siemens κλπ), που αισθάνεσαι στο πετσί σου τους αδίσταχτους νόμους της αγοράς ( βλ. τιμές ελιάς κλπ), βλέπεις κάποιους ανθρώπους να έχουν περίσσευμα καρδιάς και να θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να επιδιώκουν την υλική αποζημίωση.Ο εθελοντισμός είναι πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού, είναι διάθεση προσφοράς και αγάπης.
Τέτοιες πράξεις εθελοντισμού θέλουμε να προβάλλουμε από το blog μας, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από υστερόβουλους.
Ο Γιώργος Πάνος είναι ένας συμπολίτης μας που εδώ και δυο χρόνια, με την άδεια του Δημάρχου, αγόρασε από το Δασαρχείο κι από ιδιωτικά φυτώρια κουκουναριές, τις οποίες φύτεψε ανάμεσα στα γερασμένα πεύκα του Ωραίου Κήπου ( Πάρκου) του χωριού μας, τις περιέφραξε με σύρμα για προστασία, τις ποτίζει, τις ραντίζει και τις φροντίζει καθημερινά.
Τέτοιες ενέργειες είναι άξιες συγχαρητηρίων και μακάρι να βρουν μιμητές.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.