Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΕ και Μεταλλεία Χρυσού:Διαβούλευση με τοπική κοινωνία!

Ο Χαβρίας, χιονισμένος,στο ύψος της γέφυρας της Ορμύλιας

Η Καραβασίλη έχει στείλει έγγραφο στους Δήμους ,Νομάρχη κλπ ότι έρχονται απ'ο το ΥΠΕΚΑ Παρασκευή 26 Νοέμβρη για παρουσίαση της ΜΠΕ και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία!!
Για όσους δεν γνωρίζουν ,ΜΠΕ σημαίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.Πιο συγκεκριμένα, η ίδια εταιρεία που ανέλαβε την μελέτη για το φράγμα του Χαβρία ,η ΕΝVECO.AE είναι η συντάξασα και της ΜΠΕ για τα μεταλλεία...
Η κοινή λογική όμως μας λέει
οτι τα δύο αυτά έργα είναι αν όχι αντικρουόμενα, το ένα σίγουρα αποκλείει το άλλο..Διότι έναρξη των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σημαίνει σε πρώτο στάδιο αποστράγγιση του Κάκκαβου, άρα όταν το βουνό δεν έχει νερόούτε το ποτάμι που πηγάζει απο αυτό θα έχει..Και ούτε φράγμα θα γίνει...Στη μελέτη βέβαια κανένας λόγος δεν γίνεται ούτε για το νερό, ούτε για την Ορμύλια, της οποίας οι καλλιέργειες είναι ως επι το πλείστον ποτιστικές και που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα απο την κατάπτωση του υδροφόρου ορίζοντα..Η συλλογή νερού μέσω φράγματος είναι ανάγκη και προτεραιότητα για εμάς, τους κατοίκους και ως τέτοια  πρέπει να την διεκδικήσουμε!
Τα οικονομικά συμφέροντα που μας παίρνουν υπόψιν τους σαν ιθαγενείς και που αναλύουν τους φυσικούς πόρους της περιοχής μας με ευρώ (αμφιβόλου αντικρίσματος πλέον...) πρέπει να μας βρουν μπροστά τους και να καταλάβουν οτι δεν έχουν να κάνουν  με μια στάνη πρόβατα αλλά με ενσυνείδητους πολίτες που δεν ανέχονται κανέναν άρχοντα  να παίζει με τη ζωή τους..
Αν μάλιστα οι Ορμυλιώτες ενώσουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής τότε έχουμε σίγουρα ένα νικηφόρο αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις που θα επιχειρηθούν την Παρασκευή 26/11 και απο κει και έπειτα μπορούμε να συδιοργανώσουμε και τις περαιτέρω δράσεις μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα...Να είμαστε και εμείς η τοπική κοινωνία που έχει λόγο και παρεμβαίνει!
Η διαβούλευση θα γίνει στον Πολύγυρο ,στο ΤΕΕ στις 10:00 την Παρασκευή 26/11/2010
ΥΓ: Θα ήταν σημαντικό να μπορέσουμε να παρεβρεθούμε οργανωμένοι σαν Τοπική Κοινωνία Ορμύλιας,τυχόν προτάσεις αναμένονται απο όλους μας για το πως μπορεί να γίνει αυτό.
Η φυσική παρουσία του καθένα μας είναι σημαντική, καθώς η κ.Καραβασίλη θα μετράει κουκιά απ'το μπαλκόνι του ΤΕΕ,του οποίου η αίθουσα ζήτημα αν χωράει 50 άτομα...τόση είναι μάλλον η τοπική κοινωνία..ασχολίαστο...

Αναγνώστης

1 σχόλιο:

 1. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσ/νίκης απεφάνθη ότι αυτή η διαβούλευση είναι παράνομη και το έστειλε στη Μπιρμπίλη με εξώδικο.

  Οι Δήμαρχοι Παναγίας και Σταγείρων-Ακάνθου δηλωσαν γραπτώς στο Υπουργείο ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή τη στημένη και παράνομη διαβούλευση.

  Εδώ στην Ιερισσό αποφασίστηκε να μην πάμε καθόλου στον Πολύγυρο και να κάνουμε μια αντισυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο στις 12:00. Σωστό, λάθος δεν ξέρω, εμείς θέλαμε να πάμε Πολύγυρο αλλά αυτό θα γίνει τελικά κι άσε την Καραβασίλη να διαβουλευτεί μόνο με την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

  Η εταιρεία έχει καλέσει να πάνε στον Πολύγυρο όλους όσους έχουνε κάνει αίτηση για δουλειά στο μεταλλείο τα τελευταία δέκα χρόνια!!!

  Σχετικά με τις Σκουριές και το Χαβρία δείτε και αυτά;
  http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/09/06/petrenia3/

  http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/07/07/petrenia1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.