Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Διεθνής διαγωνισμός Φωτογραφίας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
fotografosΣτο πλαίσιο της αδελφοποίησης της πόλης Λαβάλ της Γαλλίας με οκτώ πόλεις και περιοχές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική, διοργανώνεται η πρώτη φωτογραφική συνάντηση LAVAL INTERJUMELAGES (στις οποίες συμμετέχουν όλες οι αδελφοποιημένες με το Λαβάλ πόλεις και περιοχές). 
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγαπούν και ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ψηφιακού φωτογραφικού υλικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη φωτογραφική συνάντηση. 
Στόχοι της πρωτοβουλίας αυτής είναι: Μέσα από τη συμμετοχή τους να μπορέσουν οι κάτοικοι να εκφράσουν την υπερηφάνειά τους ως πολίτες που κατοικούν στην πόλη τους:

• "Αγαπώ τον τόπο μου, είμαι περήφανος(η) που ανήκω και κατοικώ σ’ αυτόν " 
• να συμβάλλουν, μέσω της φωτογραφικής γνωριμίας, στην προβολή του τόπου τους, των χρωμάτων της και της ιδιαιτερότητάς του, 
• να είναι συντελεστές της τουριστικής και πολιτιστικής αξιοποίησης του τόπου τους. 

Προκειμένου οι πρώτες αυτές φωτογραφικές συναντήσεις να έχουν συνάφεια και να διευκολυνθεί η εκμετάλλευση των ντοκουμέντων που θα σταλούν, επιλέχτηκε ένα ειδικό θέμα, ζωντανό και πολύχρωμο, με τίτλο"Σκηνές του δρόμου ".
Γενικοί Όροι / Διαδικασία συμμετοχής
Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2011 και λήγει την 30η Απριλίου 2011. 
Με τη δήλωση συμμετοχής, ο κάθε δημιουργός αποδέχεται αυτόματα τους όρους και τους κανονισμούς που ορίζονται από τον διοργανωτή. Οι συμμετοχές θα χωριστούν σε δύο επίπεδα: 
1) "Νέοι / νέες", αποκλειστικά για ερασιτέχνες φωτογράφους κάτω των 20 ετών ή για μαθητές εγγεγραμμένους σε κάποιο σχολικό ίδρυμα της Χαλκιδικής (δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ) 
2) "Κάθε πολίτης", ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Οι Νέοι / νέες θα μπορούν να συμμετάσχουν και στα δύο επίπεδα. 
Η λήψη όλων των ψηφιακών φωτογραφιών πρέπει να έχει γίνει: 
• στα γεωγραφικά όρια της Χαλκιδικής, 
• από ερασιτέχνες που κατοικούν στη Χαλκιδική. 
Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν από ένα (1) έως δύο (2) θέματα. 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει: 
• Να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία του Δελτίου συμμετοχής. 
• Να δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους συμμετοχής. 
• Να αποστείλουν: 

α) το συμπληρωμένο Δελτίο συμμετοχής 
β) τυπωμένα δοκίμια των φωτογραφιών 
γ) σε ψηφιακή μορφή τις φωτογραφίες σε αρχεία JPEG, ανάλυσης 300 dpi Ηλεκτρονικά στο email:press@halkidiki.gov.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Διοικητήριο, 631 00 Πολύγυρος. Πληροφορίες: τηλ. 23713 / 51.401 (κ. Μ. Γιαννάκας) και στο www.halkidiki.gov.gr 

Ψηφιακές φωτογραφίες μπορούν να σταλθούν και ταχυδρομικά σε CD ή DVD. Η κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται από μια σύντομη λεζάντα, για να δείξει το ενδιαφέρον που θα εκδηλώνεται από τον / την φωτογράφο. 
Επιλογή των φωτογραφικών ντοκουμέντων θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί από την Περιφερειακή Ενότητα. Οι 30 καλύτερες λήψεις, δεκαπέντε από το επίπεδο των “Νέοι / Νέες” και δεκαπέντε από το επίπεδο “Κάθε πολίτης”, θα σταλούν στο Σύλλογο LAVAL INTERJUMELAGES, όπου και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή. 
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει και θα αξιοποιήσει: 
• 6 φωτογραφίες ανά πόλη (3 για το επίπεδο "Νέοι / νέες", 3 για το επίπεδο "Κάθε πολίτης"), 
• 3 φωτογραφίες από το σύνολο των σταλμένων ντοκουμέντων.
Τα κριτήρια αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής της Μαγιέννης θα βασίζονται στην τήρηση του θέματος "Σκηνές του δρόμου", στην πρωτοτυπία της φωτογραφίας, η οποία θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική της πόλης της και θα προστεθούν και τεχνικά κριτήρια (ποιότητα της λήψης, καδράρισμα, φως, κ.λπ.). 
Όλα τα ντοκουμέντα που θα σταλούν, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται, χωρίς την επιφύλαξη δικαιωμάτων επί της εικόνας, από το Σύλλογο LAVAL INTERJUMELAGES, με σκοπό τη δημοσίευσή τους για την προβολή των αδελφοποιήσεων και των διαφόρων πόλεων. 
Ο Σύλλογος LAVAL INTERJUMELAGES και οι εταίροι του, εκ των οποίων ο Δήμος Λαβάλ, θα προβούν στην παρουσίαση των φωτογραφικών ντοκουμέντων. Η αξιοποίηση αυτή θα γίνει ως εξής: 
• πάνω σε ευλύγιστους μουσαμάδες (1,5 μ. x 1 μ.), πολύ ανθεκτικούς, για υπαίθριες εκθέσεις. Στη Μαγιέννη, κάτι τέτοιο θα γίνει στα πλαίσια του Φόρουμ των Συλλόγων τον Σεπτέμβριο 2011. 
• με τη δημιουργία ενός CD-ROM το οποίο θα συγκεντρώνει το σύνολο των φωτογραφιών που θα σταλούν 
• με την επεξεργασία, βάσει επιλογής, φωτογραφιών μεγάλων διαστάσεων πάνω σε χαρτί 
• με την on line παρουσίαση όλων των ντοκουμέντων στην ιστοσελίδα του Ίντερνετ: www.memoree.fr 
(Επομένως, τα ντοκουμέντα αυτά θα είναι επισκέψιμα σε πλανητικό επίπεδο. Στην ιστοσελίδα, θα παρέχεται από τη "memOree" ένα link σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Η πλατφόρμα "memOree" δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες ή προσκεκλημένους από αυτούς επισκέπτες να επικοινωνούν μέσω της ενσωματωμένης δυνατότητας αποστολής και λήψης μηνυμάτων και να σχολιάζουν τα εκτιθέμενα έργα). 
• με τη μελέτη δημιουργίας λευκώματος φωτογραφιών που θα συγκεντρώνει το σύνολο των λήψεων. Αυτό επιτρέπει, επίσης, να προστεθούν λεζάντες και κείμενα. 
Όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα τεθούν στη διάθεση των εταίρων από τις αδελφοποιημένες πόλεις για οποιαδήποτε εκμετάλλευση θα θελήσουν.
πηγή: Γνώμη της Χαλκιδικής
*Σχετικά με το δελτίο συμμετοχής, όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος, στείλτε e-mail στο ormylia.blog@gmail.com , για να σας στείλω το δελτίο συμμετοχής.*
**Το blog της Ορμύλιας, θα λάβει μέρος και καλεί όλους τους Ορμυλιώτες και όχι μόνο να συμμετάσχουν. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να μας στείλει (ormylia.blog@gmail.com) φωτογραφίες του που απεικονίζουν την Ορμύλια, ή τις γύρω περιοχές, για ανάρτηση αυτών στο blog.**

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.