Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Το κλάδεμα της ελιάς είναι τέχνη


Αυτήν την εποχή οι ελαιοκαλλιεργητές στην Ορμύλια ασχολούνται με το κλάδεμα της ελιάς.
Είναι μια επίπονη εργασία, αφού ο κλαδευτής είναι υποχρεωμένος να είναι σκαρφαλωμένος πάνω στο δέντρο για να αφαιρέσει τα περιττά κλωνάρια και βραχίονες έτσι ώστε να πετύχει τη σωστή αραίωση τους και να δώσει το επιθυμητό σχήμα για την εξασφάλιση ισορροπημένης και ποιοτικής καρποφορίας. Εκτός από τους παραγωγούς που ασχολούνται οι ίδιοι με το κλάδεμα, υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών κλαδευτών, κυρίως Αλβανών και κατά δεύτερο λόγο Βουλγάρων, οι οποίοι έχουν μάθει τα μυστικά του κλαδέματος και φημίζονται πλέον για τη δουλειά τους.
Κάποιοι κλαδευτές ισχυρίζονται ότι το κλάδεμα είναι τέχνη και δεν έχουν άδικο . Έχουν την ικανότητα να διαμορφώνουν το δέντρο κατά τέτοιο τρόπο που αφήνουν την προσωπική τους σφραγίδα πάνω του.
Κάντε κλικ στην κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση:
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.