Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών υπέρ… Σόιμπλε


Στηρίζουν θερμά τις εξαγωγές πράσινης ενέργειας

Επικροτεί ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών την πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, να εξάγει η χώρα μας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά. «Αυτό που ορθά είπε ο κ. Σόιμπλε είναι πως το εθνικό "καύσιμο" της Ελλάδας δεν είναι ο ρυπογόνος λιγνίτης, όπως συχνά λέγεται, αλλά ο ήλιος που τη λούζει απ' άκρη σ' άκρη. Η Ελλάδα δεν είναι μια απομονωμένη ενεργειακή νησίδα στην άκρη της Ευρώπης. Είναι κομμάτι ενός εκτενούς ευρωπαϊκού ενεργειακού δικτύου, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εξάγει καθαρή ενέργεια στις μεγάλες καταναλώτριες χώρες της Β. Ευρώπης», αναφέρει ο Σύνδεσμος. «Δεν είναι η πρώτη φορά, προσθέτει ο ΣΕΦ, που η Γερμανία ρίχνει αυτή την ιδέα. Λίγα χρόνια πριν, προώθησε το πρόγραμμα Desertec για τη μεταφορά ηλιακού ηλεκτρισμού από τη βόρεια Αφρική στη βόρεια Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων. Σήμερα η ιδέα ξαναπέφτει στο τραπέζι με προεξάρχοντα το ρόλο της Ελλάδας ως προμηθευτή πράσινης ενέργειας». Υποστηρίζει, τέλος, ότι είναι τεχνικά εφικτό η Ελλάδα να παράγει σημαντικές ποσότητες ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, ώστε, όχι μόνο να καλύπτει σημαντικό μέρος των δικών της αναγκών, αλλά και να εξάγει μεγάλες ποσότητες στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Πηγή: newsbeast.gr
Για λεπτομέρειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων απευθυνθείτε στον Άρη Αργυρόπουλο (τηλ. 6945946045)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.