Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Λαογραφικό Μουσείο Ν. Τρίγλιας

Από το λαογραφικό μουσείο της Ν. Τρίγλιας.

Μιας και δεν έχουμε στην Ορμύλια λαογραφικό μουσείο, επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο της Ν. Τρίγλιας και φωτογραφίσαμε αντικείμενα που οι παλιότεροι τα ζήσαμε και μέσα από τις διηγήσεις μας μπορούν να τα αναγνωρίσουν οι νεότεροι, να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μιας άλλης εποχής και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Το λαογραφικό μουσείο συλλέγει αντικείμενα, τα οποία αναδεικνύουν το λαϊκό πολιτισμό του κάθε τόπου. Μπορεί να πλαισιώνεται από φωτογραφικό υλικό, ταινίες, βίντεο και μπορούν εκεί να διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια.
Η δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου στην Ορμύλια είναι αναγκαιότητα, γιατί όπως είπε και χθες ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του ‘’δέντρο χωρίς ρίζες, καυσόξυλα για τζάκι’’.
(κλικ στις φωτο)

2 σχόλια:

  1. Καλαϊτζή Κατερίνα15 Ιουνίου 2011 - 12:08 μ.μ.

    Άντε και στα δικά μας, εδώ στην Ορμύλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ’ ότι γνωρίζω, Κατερίνα, υπάρχει άφθονο λαογραφικό υλικό στο Δημαρχείο και μπορεί να βρεθεί κι ακόμα πιο πολύ. Το ζήτημα είναι να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό κέντρο που να στεγάσει όλες τις πολιτιστικές δράσεις και μέσα σ’ αυτό να λειτουργήσει και το λαογραφικό μουσείο.
    Το απαιτούν οι καιροί ιδιαίτερα για ένα κεφαλοχώρι, όπως είναι η Ορμύλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.