Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

O υπερήλικας αγρότης με τις ροδιέςΟ μπαρμπα-Γιάννης Κολλαράς είναι ένας ακόμα υπερήλικας αγρότης που φροντίζει  καθημερινά  τις χίλιες ροδιές του, τις οποίες είχε φυτέψει πριν από δέκα με δεκαπέντε χρόνια. Τα κτήματά του βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες.  Γεννήθηκε το 1924 κι είναι σήμερα 87 ετών. Κάνει όλες τις δουλειές  μόνος του και ο ίδιος μεταφέρει την παραγωγή του στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης για να την πουλήσει..
Παράγει κάθε χρόνο γύρω στα χίλια τελάρα ρόδια.  
Κάθε Νοέμβρη που τελειώνει  με την παραγωγή του επισκέπτεται τη φίλη του Πριγκίτα στη Γερμανία και μένει εκεί για ένα τρίμηνο . Επιστρέφει στην Ορμύλια το Μάρτη για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου με το κλάδεμα των ροδιών.  Μολονότι επιβαρύνει τον οργανισμό του με ένα πακέτο τσιγάρα ημερησίως, θεωρεί ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι η κίνηση.
Εμείς του ευχόμαστε να τα χιλιάσει  και να συνεχίσει να εργάζεται με το ίδιο μεράκι για τις ροδιές του.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες:


1 σχόλιο:

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.