Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Το καφενείο του Αντρέα

Το καφενείο του Ανδρεάδη Ανδρέα, βρίσκεται λίγο μετά την είσοδο της Ορμύλιας.Είναι το μέρος που συχνάζουν κάθε απόγευμα απ'τις 6.30 και μετά, οι μπιριμπαδόροι του χωριού μας. Είναι ένα μέρος όπου αρκετοί χωριανοί μας πηγαίνουν τα απογεύματα να πιουν το καφεδάκι τους, να παίξουν χαρτιά (κυρίως μπιρίμπα) ή και κανένα τάβλι, να καλαμπουρίσουν κι έτσι να ξεδώσουν απ'το άγχος της καθημερινότητας.

Στις από πάνω φωτογραφίες, ο Αντρέας, ετοιμάζει τον ελληνικό καφέ για έναν απ'τους θαμώνες. Ένα χαρακτηριστικό του Αντρέα είναι ότι γνωρίζει τι πίνει σχεδόν κάθε θαμώνας του μαγαζιού και το 'χει έτοιμο πριν καν καθίσει στο τραπέζι!

Το καφενείο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 3-6-1991, και πρόσφατα έκλεισε 20 χρόνια λειτουργίας. Είναι καφετέρια Β' κατηγορίας.
 Από κάτω, ο τιμοκατάλογος του μαγαζιού. Όλα τα ροφήματα είναι σε πολύ προσιτές τιμές. Αρκεί να αναφέρουμε την τιμή του ελληνικού (1,50€) και την τιμή του φραπέ (2,00€). Επίσης, το καφενείο διαθέτει 20 διαφορετικά αλκοολούχα ποτά και 10 είδη χυμών/ αναψυκτικών. Παρακάτω, οι θαμώνες του μαγαζιού σε στιγμές διασκέδασης, παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι, τη γνωστή σε όλους μπιρίμπα ή ακόμα και ξερή.
Πήγα και ρώτησα εκεί στις παρέες να μου πουν δυο λόγια για το καφενείο και ανέφεραν χαρακτηριστικά:
κυρ-Νίκος Κουστούδας:"Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό το καφενείο για να περνάμε εμείς οι αγρότες λίγη ώρα πίνοντας καφέ και παίζοντας κανά χαρτί και ξεφεύγουμε λίγο απ'τα προβλήματα."Πιο κάτω, ρώτησα τον κυρ-Νίκο τον Σαφούρη αν γνωρίζει ότι το μαγαζί λειτουργεί 20 χρόνια και μου είπε λακωνικά: "Ήρθαμε νέοι και γεράσαμε εδώ."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.