Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας σε απόγνωση


Οι περσινές εξευτελιστικές τιμές (ακόμα ορισμένοι έμποροι δεν ξόφλησαν τους παραγωγούς από την περσινή παραγωγή) και η φετινή ακαρπία έχουν οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς της Ορμύλιας σε απόγνωση. Δεν υπάρχει δείγμα ελιάς στους ελαιώνες του κάμπου του χωριού μας και στα υψώματα ο καρπός είναι ελάχιστος εξαιτίας του μαρτιάτικου παγετού. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Γεώργιος Γκαρλής, έγκαιρα κοινοποίησε το πρόβλημα στον ΕΛΓΑ και οι αρμόδιοι απάντησαν ότι δε σημειώθηκαν τέτοιες θερμοκρασίες στην Ορμύλια κατά το Μάρτιο που να δικαιολογείται το πρόβλημα της ακαρπίας.
Τα ξερά κλωνάρια στα λιόδεντρα μαρτυρούν ότι υπήρξε παγετός και η ακαρπία είναι δεδομένη. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ο ΕΛΓΑ αποζημίωνε παραγωγούς για ακαρπία με 300.000 και 350.000 ευρώ, όπως έχει ανακοινωθεί σε blogs, και για την περίπτωσή μας δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.
Πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη, όλοι οι πρόεδροι και οι δήμαρχοι της Ορμύλιας σε τέτοιες περιπτώσεις με διαρκείς πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις κατάφερναν και υποχρέωναν τον ΕΛΓΑ να ‘ρθει επί τόπου και εξέταζε κάθε φορά το πρόβλημα που προέκυπτε.
Ζωγράφε, κάνε μια βόλτα στα κτήματα της Ορμύλιας, όσο είναι καιρός ακόμη, και κάνε τις ενέργειες που πρέπει.

2 σχόλια:

  1. Ο κ.δήμαρχος χρωστά στην Ορμύλια και εως τώρα κινήται σε ρηχά νερά εκτός και να μας θεωρεί δεδομένους ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μη παραδωσει κανενας οχι οπως περυσι κορναρισματα και απο πισω να παραδιδουν καποιοι αγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.