Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γερμανία εξάγει λάδι στην Ελλάδα!


Η Ελλάδα, λένε οι οίκοι αξιολόγησης, βρίσκεται στην 90η θέση παγκοσμίως από άποψη ανταγωνιστικότητας, πιο κάτω κι από την Αλβανία και την αφρικανική Μπουτσουάνα. Και πώς να μην είμαστε, αφού, ενώ είμαστε η τρίτη ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, εντούτοις κάναμε το 2010 εισαγωγή λαδιού από Ιταλία, Ισπανία και άκουσον, άκουσον κι από τη Γερμανία, η οποία δεν έχει ούτε μία ρίζα ελιάς στην επικράτειά της. Μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να ήταν ελληνικό.
Φεύγει δηλαδή το λάδι (και η επιτραπέζια ελιά) σε βαρέλες και επιστρέφει συσκευασμένο σε υπερδιπλάσια τιμή από την τιμή που παρέδωσε ο παραγωγός.
Είναι κι αυτό ένα σύμπτωμα της αγροτικής πολιτικής που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι συνεταιρισμοί που δεν εκσυγχρονίστηκαν ποτέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.