Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλοδαποί εποχικοί εργάτες


Έκαναν την εμφάνισή τους και εφέτος οι αλλοδαποί εποχικοί εργάτες στην Ορμύλια. Συγκεντρώνονται σε παρέες στον Ωραίο Κήπο (Πάρκο) και περνούν την ώρα τους μέχρι να ‘ρθει η στιγμή που οι έμποροι θα ανακοινώσουν τις τιμές για να πιάσουν δουλειά. Κι η δουλειά της συγκομιδής δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού δουλεύουν δωδεκάωρο λόγω του ότι η αμοιβή τους εξαρτάται από τον αριθμό των κλουβών που θα γεμίσουν. Οι περισσότεροι είναι Αλβανοί, οι οποίοι έχουν έρθει από άλλες γεωργικές περιοχές (Βέροια, Κατερίνη), αρκετοί είναι Βούλγαροι και είναι ακόμα κι ένας μικρός αριθμός Τσιγγάνων που έχουν εγκαταστήσει τον καταυλισμό τους κοντά στη γέφυρα του Χαβρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.