Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα στη ΔΟΞΑ από το 3feeet!

Το blog της Χαλκιδικής 3feeet.blogspot.com, άρχισε εδώ και λίγες εβδομάδες μία νέα αθλητική στήλη, "Τόπι απ'τον τόπο σου".
Εκτός από τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων που γίνονται κάθε βδομάδα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι του blog, ετοιμάζουν και ένα μίνι αφιέρωμα σε μία ομάδα της Χαλκιδικής. Αυτή τη βδομάδα την τιμητική της είχε η ΔΟΞΑ Ορμύλιας.
Δείτε παρακάτω το μίνι αυτό αφιέρωμα:


Και μετά την ανάλυση των κατηγοριών σειρά έχει το μίνι αφιέρωμα στις ομάδες του νομού.
Μετά τον Βάβδο, το Διονυσίου και τη Νίκη Πολυγύρου, σήμερα θα δώσουμε λίγο χώρο μέσα από τη στήλη μας, σε μία γνωστή δύναμη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομά, τη ΔΟΞΑ Ορμύλιας.
Περιττό να πούμε πως η επιλογή των ομάδων έχει να κάνει τόσο με τις προσωπικές μας επαφές όσο και με το ενδιαφέρον που δείχνουν ομάδες ή άτομα των ομάδων να απαντήσουν σε καλέσματά μας. Αφορμή για την αποψινή μας αναφορά στην Δόξα στάθηκε η κουβέντα και η συνεργασία με τον ιστότοπο της Ορμύλιας http://samatas-stin-ormylia.blogspot.com/

Η Δόξα το καμάρι της Ορμύλιας, που μέχρι πρόσφατα πρωταγωνιστούσε στην πρώτη κατηγορία του Νομού, αγωνίζεται φέτος στο νότιο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας. Χρειάζεται -θα πούνε πολλοί- κι αυτό το στάδιο για να γίνει μία ριζική ανανέωση σε μία ποδοσφαιρική ομάδα και μάλλον αυτό φαίνεται να συμβαίνει στη Δόξα. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, άνοδος και επιστροφή στον πρωταθλητισμό. Ενώ η ομάδα ανανεώθηκε, όλοι νέοι, όλοι ντόπιοι και ένας ενθουσιασμός που θα ζήλευαν πολλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Αυτή η ομάδα σίγουρα έχει μέλλον και ένα μπράβο στους ανθρώπους αθλητές και παράγοντες που αγωνίζονται υπέρ του αθλητισμού!
Έχει μέλλον η Δόξα, αλλά έχει και παρελθόν. Έχει την ιστορία της η ομάδα που οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρόφιλοι σίγουρα τη θυμούνται. Εμείς συνοπτικά θα αναφέρουμε τα δύο πρωταθλήματα της Δόξας στο νομό ‘72-‘73 και ’98-’99, τις δύο συμμετοχές της ομάδας σε τελικό κυπέλλου Χαλκιδικής 1979, 2001 και φυσικά το πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε τα τελευταία αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο του τόπου μας. Άλλωστε η Δόξα, εκτός από μία πολλή δυνατή και σεβαστή ομάδα, ήταν πάντα και μία πολύ καλή πηγή ταλέντων. Εμείς ήρθαμε σε επικοινωνία με το νεαρό ταλαντούχο παίχτη της Δόξας, Μιχάλη Αρδά. Ο Μιχάλης είναι 17 χρονών και αγωνίζεται στην ομάδα ως αριστερός αμυντικός ή μέσος.
Ζητήσαμε από τον Μιχάλη να μας μιλήσει για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική και αν μας πει δύο λόγια για την Δόξα. Ο ίδιος μας απάντησε ως εξής:


«Αρχικά, η γνώμη μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε γενικές γραμμές καλή. Αλλά μερικές φορές με απογοητεύει για δυο λόγους. Πρώτον λόγω των «στημένων» που βγήκαν πρόσφατα στη φόρα, και δεύτερον γιατί θα έπρεπε να παίζουν περισσότεροι Έλληνες παρά ξένοι. Με την τωρινή κατάσταση δεν μπορούν να διακριθούν τα ελληνικά ταλέντα.

Το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής δεν είναι και τόσο καλό όσο θα μπορούσε να είναι. Γιατί είτε οι διαιτητές είτε οι παίχτες ή οι παράγοντες των ομάδων, κάνουν αρκετά λάθη (μέσα στον αγώνα), και χαλάει η όμορφη εικόνα του αγώνα. Αυτό δυστυχώς γίνεται επανειλημμένα.
Ενώ δηλαδή σε μερικά παιχνίδια μεταξύ ομάδων της Β κατηγορίας που είναι και η ΔΟΞΑ βλέπεις πολύ όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο και αρκετές φορές μπαίνουν και διψήφιος αριθμός γκολ, υπάρχουν και λίγες φορές που ο αγώνας γίνεται με σκληρά μαρκαρίσματα και ο διαιτητής δεν δίνει κάρτες, με αποτέλεσμα ναι χαλάει η εικόνα του παιχνιδιού. 


Αυτό επηρεάζει κυρίως εμάς τους μικρότερους, που τώρα μπαίνουμε στα γήπεδα.
Επίσης υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που έχουν τις δυνατότητες να διακριθούν σε μία μεγαλύτερη ομάδα αλλά οι συνθήκες δεν τους ευνοούν και έτσι πάρα πολλοί ταλαντούχοι Χαλκιδικιώτες χάνονται.
Κι αντί να δώσουν λεφτά στην ανάπτυξη αυτών των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, οι ομάδες αγοράζουν συνεχώς ξένους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να βλέπουμε κυρίως ξένους να αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες.

Στη συνέχεια, θυμάμαι κάποιες καλές στιγμές της ομάδας, όταν ήμουν μόλις 5 ετών. Θυμάμαι που πανηγύριζε όλος ο κόσμος της Ορμύλιας για το τελευταίο πρωτάθλημα της ΔΟΞΑΣ! Τώρα, έχει αρκετά χρόνια η Ορμύλια να πανηγυρίσει έναν τίτλο, αλλά σήμερα βλέπουμε να γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια από το συμβούλιο της ΔΟΞΑΣ, να την επαναφέρουν στο επίπεδο που βρισκόταν. Εννοείται ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν γίνεται μόνο από παιδιά του χωριού.Αυτή η προσπάθεια φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς,αν κοιτάξει κάποιος τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας φέτος..»


θα ευχαριστήσουμε τον Μιχάλη και το samatas-stin-ormylia και θα ευχηθούμε στην όμορφη Ορμύλια να θαυμάζει πάντα επιτυχίες της Δόξας και να βλέπει συνεχώς τους αθλητές της να διακρίνονται.

Καλό βράδυ[Δευτέρα 17/10/2011]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.