Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Έργα βελτίωσης ενδιατημάτων με σπορές αγριαγγινάρας.


• Στεργιούδης Δημητρης (μέλος κυνηγετικού συλλόγου Ορμύλιας) • Στεργιούδης Νίκος (Αντιπρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Ορμύλιας) • Κουκουβίνος Γίαννης (μέλος κυνηγετικού συλλόγου Ορμύλιας) • Πασχαλίδης Βασίλης (Γραμματέας κυνηγετικού συλλόγου Ορμύλιας) • Κολλαράς Νίκος (Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Ορμύλιας)


Η αγριαγγινάρα σπέρνεται τα τελευταία έτη στη χώρα μας για παραγωγή βιοκαυσίμων, εκτός αυτού όμως μπορεί να προσφέρει σοβαρά οφέλη και στην άγρια πανίδα. Συγκεκριμένα αποτελεί ένα φυτό που ξεπερνά τα δύο μέτρα ύψος προσφέροντας κάλυψη κάτω από τα αγκανθώδη φύλλα της και σπόρους στα σποροφάγα πτηνά. Επιπρόσθετα είναι πολυετές φυτό συνεπώς τα οφέλη είναι μακροχρόνια χωρίς να απαιτείται κάθε χρόνο σπορά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης ενδιαιτημάτων, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των κυνηγών-μελών των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ πραγματοποιεί σπορές αγριαγγινάρας σε κατάλληλες περιοχές. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν σπορές στην περιοχή της Ορμύλιας του Νομού Χαλκιδικής, μετά από διερεύνηση και τεκμηρίωση από τον επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟΜΑΘ. Πέραν από την προστασία της άγριας πανίδας, αξίζει να σημειωθεί πως η εκτέλεση των εργασίων γίνεται με την ουσιαστική βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας, αλλά και την εθελοντική εργασία πολλών απλών κυνηγών, καθώς και αγροτών της περιοχής.


Ευχαριστώ την αναγνώστρια του blog, Καλλέα Χριστίνα για την αποστολή του άρθρου.
Πηγή:hunters.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.