Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι "Θαμυριάδες"!


Στην αρχαία Ελλάδα, απέδιδαν πολλά ποιήματα και ωδές στον Θάμυρι, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν θρυλικός ποιητής, τραγουδιστής και μουσικός.
Στη σύγχρονη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική, υπάρχουν οι "Θαμυριάδες", οι οποίες είναι οχτώ ταλαντούχες αοιδοί που προσφέρουν ένα καταπληκτικό μουσικό θέαμα.
Οι "Θαμυριάδες" αποτελούνται από τις:
Τσινά Χαρούλα, Σάγγου Άννα, Κατερτζή Κατερίνα, Ουζούνη Μαρία, Χατζηπαντελή Χριστίνα, Σπυροπούλου Ντίνα, Τσινά Νάνσυ και Βαλάτσου Ελένη, εκ των οποίων η Χαρούλα και η Νάνσυ είναι από την Ορμύλια.

Οι περισσότερες πορεύονταν μαζί από παιδιά, ως μέλη της παιδικής χορωδίας Πολυγύρου, έχουν περίπου 20 χρόνια κοινής πορείας συμμετέχοντας σε αμέτρητα Φεστιβάλ και συναυλίες, όχι μόνο ανά την Ελλάδα αλλά και ανά την Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αλεβίζου Σωτήρη.
Το 2005 αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και έτσι δημιούργησαν αυτό το σχήμα με τη βοήθεια της παιδικής χορωδίας.
Από τότε έχουν κάνει συναυλίες στην Ουγγαρία αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Τέλος, δουλειά των "Θαμυριάδων" , μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο soundcloud ή στην σελίδα τους στο facebook.
Ακούστε τώρα το "Sound the trumpet" από τις "Θαμυριάδες":


ΥΓ: Επίσης, τον Απρίλιο θα παρουσιαστεί η 3η παγκόσμια εικονική χορωδία, όπου συμμετέχουν 2945 τραγουδιστές από 73 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν 3, εκ των οποίων μία είναι η Ορμυλιώτισσα Τσινά Χαρούλα!
Πέρσι συμμετείχε και στην παγκόσμια εικονική χορωδία, για την οποία περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Θαυμάσιο σύνολο. Είδα το προφίλ τους στο facebook. ΄Ομως διορθώστε το "Ωδές στον Θάμυρις" στο ορθό "Ωδές στον Θάμυρι" (αιτιατική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.