Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων στην Ορμύλια!


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η ένταξη της πράξης «Ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Πολυγύρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη», που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «07 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ».

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην ανόρυξη 6 υδρευτικών γεωτρήσεων, στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού για την αξιοποίησή τους και στην κατασκευή αγωγών όπου απαιτούνται για τη μεταφορά του νερού των γεωτρήσεων στις δεξαμενές των οικισμών στην κτηματική περιοχή της Δ.Κ. Ορμύλιας και Γαλάτιστας και των Τ.Κ. Ολύνθου, Γεροπλατάνου, Βραστάμων και του οικισμού Πλανών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η επάρκεια και η ποιότητα του νερού ύδρευσης στις παραπάνω Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πολυγύρου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.299.166,30 €.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε τα εξής: «Χαιρετίζουμε την έγκριση και αυτής μας της πρότασης, η οποία είναι δείγμα οργανωμένης δουλειάς και στόχευσης με στόχο την εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 προς όφελος των δημοτών μας, με αποκλειστικό σκοπό να επιλυθούν τα υδρευτικά προβλήματα στην περιοχή τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου ή των δημοτών.
Η πίστωση είναι εξασφαλισμένη, έχει υπογραφεί το σύμφωνο αποδοχής των όρων έγκρισης της πράξης και προχωράμε τάχιστα στη δημοπράτηση του έργου. Με αυτούς τους ρυθμούς και ακόμη εντονότερα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας εκμεταλλευόμενοι όλα τα προγράμματα τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών».Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.