Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Η Μήδεια του Μποστ από την "Ομάδα θ... όπως θέατρο"

Η Ομάδα θ...όπως θέατρο, παρουσιάζει τη ΜΗΔΕΙΑ του ΜΠΟΣΤ, μια ξεκαρδιστική και επίκαιρη κωμωδία. Σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη 21 Ιουνίου και την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην αυλή του Δημαρχείου Ορμύλιας στις 9.00 μ.μ. Είσοδος 3,00 (τα παιδιά δωρεάν).
Δείτε παρακάτω τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και λίγα λόγια για το έργο:
Λίγα λόγια για το έργο.

 Η Μήδεια του Μπόστ είναι εξωφρενικό έργο, κωμωδία καθαρόαιμη, σουρεαλιστική αλλά και βαθιά λαϊκή. Ο Μπόστ με φόρμα που θυμίζει επιθεώρηση, με ήρωες καρικατούρες που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από τα σκίτσα του και μιλώντας τον αγιασμένο δεκαπεντασύλαββο της λαϊκής μας παράδοσης μπλεγμένο με ελληνικούρες αρχαιοπρεπείς και τελείως ανορθόγραφες και ασύντακτες, καταφέρνει να περιγράψει τον ψυχισμό και την παραδοξότητα του νεοέλληνα με τέτοια μαεστρία που ενώ η εικόνα που βλέπουμε πλησιάζει το γκροτέσκο παρόλαυτα γελάμε, ξεκαρδιζόμαστε μ’ αυτήν και ας ξέρουμε στο βάθος ότι μιλάει για μας τους ίδιους.
 Η υπόθεση του έργου... Μια βάρβαρη βασίλισσα που ζει με τον άπιστο άντρα της στον Βόλο και μιλάει σαν μικροαστή νοικοκυρά των 80’s δέχεται διάφορους περίεργους επισκέπτες, μια καλόγρια, έναν διάσημο συγγραφέα, έναν καλόγερο, έναν ξεπεσμένο βασιλιά, ενώ στο παλάτι περιφέρονται οι πιστές της δούλες και ανοιγοκλείνει την πόρτα η φουριόζα Τροφός των παιδιών της, τα οποία της προκαλούν συνεχή πονοκέφαλο με τις σκανδαλιές τους. Μαλώνει με τον σύζυγο της για τις συνεχείς απιστίες του, αναπολεί την μυθική Κολχίδα, κλαίει και οδύρεται μονάχη στο παλάτι και όταν τα παιδιά το παρακάνουν (ε, δεν θα σας πούμε τι παρακάνουν…) τα σφάζει -Τι έκπληξη!!!- και βρίσκει τα λογικά της…
 Η υπόθεση δεν κρύβει κανένα βαθύ νόημα, ούτε και κρύβεται πουθενά κανένα ηθικό δίδαγμα. Κι όμως με υλικά απλά αλλά με πολλή σοφία συνταιριασμένα , δημιουργείται μπροστά μας ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας, της νοοτροπίας και των πρακτικών που μας οδήγησαν στην κατάσταση που σήμερα βιώνουμε. Το μόνο που ζητάει από μας το έργο είναι να μην φοβηθούμε, ούτε να κοιταχτούμε, ούτε να γελάσουμε με το θέαμα. Κι αυτό δεν θα πάψει ποτέ να λυτρώνει τον Έλληνα, το Γέλιο!!! Σκηνοθεσία: Κορτέσσα Ανέγρονου
 Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Καραγκιοζάς
ΔΙΑΝΟΜΗ:
 ΤΡΟΦΟΣ: Έυα Σαραφίδου – Άννα Πειραλή
 ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Ειρήνη Φωστηροπούλου
 ΨΑΡΑΣ: Άννα Παπουτσή
 ΜΗΔΕΙΑ: Άννα Μπακρατσά – Φωτεινή Ραζάκου
 ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ: Χάρης Κολιώτσας
 ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Άννα Παπουτσή
 ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: Χρήστος Καραγκιοζάς
 ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ: Χάρης Κολιώτσας
 ΙΑΣΟΝΑΣ: Χρήστος Καραγκιοζάς
 ΚΟΡΥΦΑΙΑ: Φαίδρα Παπουτσή
 ΧΟΡΟΣ: Νίκη Παπαθανασίου, Έυα Σαραφίδου ,Άννα Πειραλή, Ειρήνη
 Φωστηροπούλου, Άννα Παπουτσή, Άννα Μπακρατσά , Φωτεινή Ραζάκου


Λίγα λόγια για την ομάδα θ… όπως θέατρο:Η ομάδα θ… όπως θέατρο δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 στην Ορμύλια Χαλκιδικής από μία παρέα φίλων με κοινή αγάπη για την τέχνη του θεάτρου. Έχοντας όλοι προηγούμενη θεατρική εμπειρία και παρόμοια ζητούμενα και ανησυχίες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα μέσα από την οποία θα μπορούμε να τα εκφράσουμε.
   Βασικός σκοπός μας είναι να μπορούμε να κάνουμε θέατρο στο χωριό μας, θέατρο ερασιτεχνικό, αλλά με επαγγελματισμό, αφοσίωση και συνέπεια. Και για να το πετύχουμε αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με εισαγωγικά μαθήματα που περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και φυσικά μελέτη κλασσικών και σύγχρονων συγγραφέων. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να εξελιχθούμε, να βελτιωθούμε και φυσικά να ενσωματώσουμε τα καινούρια μέλη που προστέθηκαν στην πορεία.
   Προσπαθούμε όλα αυτά θα γίνουν με ελάχιστα χρήματα και με φτηνό   εισιτήριο. Οτιδήποτε άλλο σήμερα θα ήταν το λιγότερο προκλητικό.
    Και επειδή το θέατρο είναι τέχνη πολυσυλλεκτική, καλέσαμε για βοήθεια και άλλους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο χωριό μας και που ο καθένας στον τομέα του διαπρέπει, είτε αυτό είναι η μουσική, το τραγούδι, η φωτογραφία, ο χορός αλλά και η κατασκευή κουστουμιών και σκηνικών, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλοι ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα.
   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους του Δημοτικού Διαμερίσματος Ορμύλιας που πρόθυμα μας παραχώρησαν την υπόγεια αίθουσα του Δημαρχείου για τις συναντήσεις μας και που ανταποκρίνονται πάντα θετικά σε οποιαδήποτε πρακτική βοήθεια τους ζητήσουμε.
   Την ομάδα μέχρι στιγμής αποτελούν οι:  Παπουτσή Φαίδρα, Άννα Μπακρατσά, Χάρης Κολιώτσας, Άννα Πειραλή, Φωτεινή Ραζάκου, Νίκη Παπαθανασίου, Άννα Παπουτσή, Εύα Σαραφίδου, Ειρήνη Φωστήροπούλου, Κορτέσσα Ανέγρονου και Χρήστος Καραγκιοζάς.
   Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των προβών για το έργο:
"ΜΗΔΕΙΑ" του ΜΠΟΣΤ (Χρύσανθος Μποσταντζόγλου) μια επίκαιρη και ξεκαρδιστική Κωμωδία.


1 σχόλιο:

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.