Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Συνεχίζονται οι πτώσεις γερασμένων πεύκων στο Πάρκο της Ορμύλιας...


   Μέσα σε διάστημα τριών ημερών έπεσαν δύο πανύψηλα γερασμένα δέντρα στον Ωραίο Κήπο (πάρκο) της Ορμύλιας, χωρίς ευτυχώς  να υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα. Η πρώτη πτώση συνέβη το Σάββατο στις 23-6-12 και η δεύτερη λίγες μέρες αργότερα, στις 26-6-12 το μεσημέρι, στο  ύψος του σκέπαστρου της στάσης του ΚΤΕΛ, προξενώντας μόνο κάποιες ζημιές στην παρακείμενη λιθόκτιστη βρύση.  

  Αυτόπτης μάρτυρας μας ανέφερε ότι σε απόσταση πεντέξι μέτρων βρισκόταν μια παρέα πέντε παιδιών που ευτυχώς είχε Άγιο . Ο περιπτεράς Χρήστος Ματέας, επίσης, μας είπε ότι λίγη ώρα πριν σ΄αυτό το χώρο κυκλοφορούσαν μαθητές των γειτονικών χωριών Μεταμόρφωσης και Βατοπεδίου, που είχαν επισκεφτεί το Λύκειο να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους  και περίμεναν  το λεωφορείο για την επιστροφή στα χωριά τους.
  Στις  28-6-2012 συνεργείο του Δήμου Πολυγύρου υπό την εποπτεία  του αντιδημάρχου Δημητριάδη Χρήστου  εκτός από την απομάκρυνση των πεσμένων πεύκων προχώρησε και στην κοπή επικίνδυνων βραχιόνων και κορυφών των δέντρων που θεωρούνταν επικίνδυνα  για πτώση, διακόπτοντας την κυκλοφορία  των οχημάτων για αρκετή ώρα στα σημεία εργασίας τους.
  Αντιδήμαρχε, θεωρούμε ότι θα πρέπει να  προχωρήσετε  σε ακόμα μεγαλύτερης έκτασης αποβολή επικίνδυνων δέντρων,  αφού η συχνότητα πτώσης τους  τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένη και εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά που παίζουν στο Πάρκο αλλά και για τους πεζούς και τα διερχόμενα οχήματα που κινούνται στον περιμετρικό του δρόμο, αν και κατά την άποψή μας χρειάζεται μια γενναία απόφαση και να κοπούν όλα τα πεύκα για να μη θρηνήσουμε κάποια ανθρώπινη ζωή.
  Τα πεύκα του Πάρκου έχουν κάνει τον κύκλο τους και έδωσαν χρώμα και δροσιά στην Ορμύλια για έναν αιώνα περίπου ( 84 χρόνια). Είναι και μια ευκαιρία εξάλλου να ανασάνουν και να αναπτυχτούν οι κουκουναριές που έχει φυτέψει και τις περιποιείται εδώ και μερικά χρόνια με εθελοντική εργασία ο Γιώργος Πάνος και στα επόμενα χρόνια το Πάρκο θα ξαναζωντανέψει.
  
Δείτε σχετικές αναρτήσεις εδώ, εδώ κι εδώ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.