Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο χάρτης του πλούτου της Χαλκιδικής


Με γνώμονα τον «μαρτυριάρη» Ταχυδρομικό Κώδικα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χαρτογράφησαν με ακρίβεια τετραγωνικού μέτρου τον τόπο διαμονής των πλουσιοτέρων Ελλήνων σε συνάρτηση με το δηλωθέν εισόδημα. 
(Για όλη την επικράτεια, μπορείτε να μελετήσετε το αναλυτικό άρθρο του ενημερωτικού ιστοτόπου zougla.gr.)
Σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών, από τις 5.681.280 φορολογικές δηλώσεις του 2011, το μέσο ετήσιο εισόδημα διαμορφώθηκε σε 20.202 ευρώ. Η λίστα αφορά αποκλειστικώς φυσικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας, όπου δηλαδή ο ταχυδρομικός κώδικας είναι 63071, το πλήθος των δηλώσεων ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) για το 2011,  ανήλθαν σε 1.917 ενώ ο μέσος όρος οικογενειακού εισοδήματος είναι 15.200,90 ευρώ.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα που ετοίμασε το blog μας, με τους ταχυδρομικούς κώδικες, το πλήθος δηλώσεων ΦΕΦΠ 2011 και τους Μ.Ο. οικογενειακού εισοδήματος Χαλκιδικής. 
Βέβαια περιλαμβάνονται και χωριά που έχουν Τ.Κ. περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Γαλαρινός, η Κρήμνη, η Μαραθούσα και η Ολυμπιάδα.
Σημείωση:Η στήλη "Χωριά" (την οποία έφτιαξε το blog μας) ενδέχεται να περιέχει κάποια λάθη, διότι δεν βρήκαμε αναλυτική λίστα με αντιστοιχίες χωριών και ταχυδρομικών κωδικών. 


Παρατηρούμε ότι ο μ.ό. της Χαλκιδικής κυμαίνεται γύρω στις 15 χιλ. ευρώ, με πιο "πλούσια" περιοχή να αναδεικνύεται η περιοχή με Τ.Κ. 63082, δηλαδή το Στρατώνι, ενώ η "φτωχότερη" είναι η Δάφνη του Αγίου Όρους και ακολουθούν οι Καρυές.

Για να δείτε τη λίστα με τους Τ.Κ. από όλη την Ελλάδα πατήστε εδώ

Λελεγιάννης Γιάννης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.