Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στήριξη της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής ζητάνε από το ΥπΑΑΤ οι παραγωγοίΝα καθοριστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τις ελιές Χαλκιδικής, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό περιθώριο για την επιβίωση του αγρότη. Αυτό ζητάει σε επιστολή του, που απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο πρόεδρος του Α.Σ. Καλυβών, Γεώργιος Γκολόης, για λογαριασμό των Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλυβών, Αγ. Μάμαντος, Ορμύλιας, Ν. Ολύνθου, Πορταριάς, Σημάντρων και Ν. Τενέδου.
Ακόμη στην επιστολή ζητάει να ενισχυθούν οι δύο Ενώσεις της Χαλκιδικής και να αποδεσμευτούν οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Ορμύλιας για να λειτουργήσουν προς όφελος των παραγωγών.

Επίσης απαιτούν να ληφθούν μέτρα ελέγχου των εμπόρων και να επιβαρυνθούν το κόστος ελέγχου ποιότητας της ελιάς, ενώ όσον αφορά την εξόφληση να γίνει τμηματικά το αργότερο μέχρι το Πάσχα. Τέλος ζητάνε από το ΥπΑΑΤ να κατασκευαστούν επιτέλους τα φράγματα Χαβρία και Ολύνθου για να εξασφαλιστούν επαρκείς ποσότητες νερού για τις αρδεύσεις και να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα της ΔΕΗ για την κατανάλωση αγροτικού ρεύματος. 

Πηγή: agrotypos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.