Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσός στα χρόνια της κρίσης.


Ο Εξάντας, μία πολυβραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, ήρθε στην βόρεια Χαλκιδική για να παρουσιάσει το μείζον θέμα που απασχολεί την Χαλκιδική τον τελευταίο καιρό, τα μεταλλεία χρυσού. 
Οι Σκουριές, που είναι η "καρδιά" του ζητήματος του χρυσού, βρίσκονται μόλις εικοσιπέντε χιλιόμετρα (25χλμ) μακριά από την Ορμύλια σε ευθεία γραμμή. (Ο Ορμυλιώτης μαραθωνοδρόμος Παπαδημητρίου Αντώνης θα χρειαζόταν περίπου μιάμιση ώρα για να βρεθεί εκεί τρέχοντας.) 
Είναι ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα, που εξελίσσεται δίπλα μας και που επηρεάζει άμεσα τη ζωή του τόπου μας. 
Δείτε το ντοκιμαντέρ (μέρος Β') του Εξάντα του Γιώργου Αυγερόπουλου, που καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο, παρουσιάζει το θέμα του χρυσού στη Χαλκιδική.
Το μέρος Α', αφορά τη Ρόσια Μοντάνα, ένα χωριό στη Ρουμανία. Η περίπτωσή της παρόμοια μ' αυτή των Σκουριών. Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την περιοχή, μανιωδώς προσπαθεί να αρχίσει τις μεταλλευτικές δραστηριότητες ενώ οι λιγοστοί κάτοικοί της, όσοι έμειναν δηλαδή από τους 4.000 που υπήρχαν παλιότερα, αντιδρούν και μάχονται για τον τόπο τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.