Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ανέκδοτο από τον ΤαξιάρχηΟι κάτοικοι του Ταξιάρχη, οι Λουκουβίτις, είναι άνθρωποι ευχάριστοι, εγκάρδιοι, φιλόξενοι. Εκείνο όμως που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι ο χαρισματικός και μοναδικός τρόπος με τον οποίο αποδίδουν τα ανέκδοτα τους. Τα λουκουβίτ’κα ανέκδοτα είναι γνωστά  σ’ όλα τα χωριά της Χαλκιδικής. Στο άκουσμα ότι πρόκειται να ειπωθεί λουκουβίτ’κου ανέκδοτο οι ακροατές το υποδέχονται με ένα πρώτο μειδίαμα, γιατί είναι βέβαιοι ότι θα το απολαύσουν.

Ένα ακόμα ανέκδοτο από τα άπειρα που έχουν κυκλοφορήσει.

Μετά από  μεγάλη νεροποντή μια γυναίκα στον Ταξιάρχη παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου κι όλο το χωριό έτρεξε να βοηθήσει στις έρευνες. Κι ενώ όλοι τους έψαχναν να τη βρουν προς τα κάτω σύμφωνα με τη ροή του ποταμού, ο άντρας της την έψαχνε προς τα πάνω.
Τον είδε κάποιος συγχωριανός κι άρχισε να του φωνάζει,
-Τι κάν’ς, ρε, κει  σια πάν’;  Αν τ’ πήρι του πουτάμ’ θα τ’ πήι κατά σια κάτ’.
Κι ο άντρας με σιγουριά.
-Ξέρ’ς τι ανάπουδ’ που ήταν;

Λ.Χ/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.