Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Πώς λειτουργούσε το ξυπνητήρι του Πλάτωνα;


Πώς λειτουργούσαν τα ρολόγια-ξυπνητήρια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη; Πώς φτιάχτηκε το πρώτο παζλ της ιστορίας από τον Αρχιμήδη; Πώς δούλευε η ανυψωτική μηχανή; Πώς σχεδίασε ο Πτολεμαίος το... GPS των αρχαίων Ελλήνων, τον αστρολάβο; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν στην έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής.
Υπό τον τίτλο «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», η κινητή έκθεση του ερευνητή Κώστα Κοτσανά θα φιλοξενηθεί από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 26 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο του θεάτρου Νέων Μουδανιών. Περιλαμβάνει σαράντα διαδραστικά εκθέματα καθώς και αίθουσα βιντεοπροβολής, ενώ έχει προβλεφθεί ειδική ξενάγηση για τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών Νέων Μουδανιών «Απάμεια», υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
«Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους και κυρίως στους μαθητές των σχολείων να γνωρίσουν από κοντά τα επιτεύγματα των προγόνων μας. Να δουν πώς δούλευε ο "κινηματογράφος" των αρχαίων Ελλήνων, πώς ήταν ένας "φορητός υπολογιστής" στην αρχαιότητα, αλλά και πώς ήταν ο πρώτος αυτόματος πωλητής της ιστορίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου «Απάμεια», Χριστίνα Ψωμαδέλλη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή αναδημοσίευσης: Enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.