Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Μια πρωτότυπη ενημέρωση από τους κατοίκους της Ορμύλιας

Αναδημοσίευση από Athens Press.


Τι συμβαίνει όμως όταν μία ομάδα νέων εκτός από να βάψει τα αβγά, τα μοιράζει στο κόσμο μαζί με φυλλάδια ενημέρωσης σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης;
Κάτοικοι της Ορμύλιας Χαλκιδικής θέλοντας να ενημερώσουν όλους όσους μπορούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εξόρυξη Χρυσού στη περιοχή τους, διάλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο προσέγγισης των περαστικών και των  οδηγών.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη φορούσαν ίδιες μπλούζες. Στο μπροστινό μέρος της μπλούζας έγραφε: «S.O.S Χαλκιδική» και στο πίσω μέρος: «Όχι στην Εξόρυξη Χρυσού».
Χωρίστηκαν σε δυάδες και τριάδες και πλησίαζαν τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας, αρχικά λέγοντάς τους «Καλό Πάσχα»χαρίζοντας τους ένα κόκκινο αβγό – Μεγάλη Πέμπτη άλλωστε – το οποίο έγραφε «SOS». Έπειτα, τους έδιναν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την εξόρυξη χρυσού που γίνεται στη Χαλκιδική όπου παρουσίαζαν μέσα από το κείμενό τους γιατί δεν την επιθυμούν.
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής φαίνεται πως ακόμα και τις «Άγιες μέρες» δεν έχουν σταματήσει να προσπαθούν να ενημερώνουν όλο και περισσότερο κόσμο για την εξόρυξη χρυσού. Επιθυμία τους είναι όπως τονίζουν οι ίδιοι να καταφέρουν να ανατρέψουν την μέχρι στιγμής κατάσταση και να μην επιτραπεί η εξόρυξη.
Για περισσότερες φωτογραφίες από την χθεσινή «εξόρμηση» των κατοίκων πατήστε εδώ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.