Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου δηλώνει "υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές".


αναδημοσίευση από veryround.gr
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική (εισηγ.: κ. Κων. Μπογδάνος) και η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των μελών της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πολυγύρου.

Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια, ενώ σε αυτή παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, τόσο από τον Πολύγυρο, όσο και από τη Βορειοανατολική Χαλκιδική, κυρίως για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη συγκεκριμένη επένδυση. 
Το σύνολο της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πολυγύρου, τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος  τάχθηκε εναντίον της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Πολυγύρου και τους δημοτικούς του συμβούλους οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ, με αποτέλεσμα το ψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης, να είναι υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί άσχημη εντύπωση, είναι η συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας (βλ. βίντεο παρακάτω), σε άτομα της περιοχής της Β.Α. Χαλκιδικής τα οποία προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν στο δήμαρχο Πολυγύρου μετά το τέλος της συνεδρίασης για την απόφαση που έλαβε αυτός και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τη φράση "Εδώ είναι Πολύγυρος", ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, απώθησε τους διαμαρτυρόμενους, μια κίνηση που σίγουρα δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε και τον Δήμο Πολυγύρου. 

Εκτός όμως από τα γεγονότα αυτά, η όλη διαδικασία κινήθηκε σε πολύ έντονους ρυθμούς που σίγουρα δε θύμιζαν συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρχαν εντάσεις εκατέρωθεν, ενώ και η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δεν ήταν η αρμόζουσα. Αλλά και η διαδικασία της τελικής ψηφοφορίας, προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, όσο και αυτού της ελάσσονος  αφού σύμφωνα με καταγγελίες, η ψηφοφορία δεν ήταν ούτε ονομαστική όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε δια της ανάτασης της χειρός.

Τέλος σίγουρα αυτό που προκαλεί ερωτηματικά, είναι η έντονη "παρουσία" φυλλαδίων και περιοδικών, προπαγανδιστικά υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές και τα οποία πριν από ένα τόσο κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Πολυγύρου (βλ. φώτο).
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του SOSHalkidiki "Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου".

6 σχόλια:

 1. Επιτέλους και ένα καλό νέο!! Να τα ακούν αυτά και οι Ορμυλιώτες αγωνιστές (τρομάρα τους)..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εξυπναδεs και φασιστικεs αντιληψειs του συμβουλιου οσο για τουsαγωνιστεs τηs ορμυλιαs μπραβο τουs αλλη πρεπει να ντρεπονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φιλε λιοντα εδω ειναι ορμυλια ελα με το παρεακισου ξανα για σταυρουs και το δημαρχο μαζι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. θα γινει χαμος πουλακι απο πανω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι να πουν και οι καημενοι δημοτικοι συμβουλοι της πλειοψηφειας.
  Τους εχει ευνουχισει ο Ζωγραφος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αs ξαναρθουν στη χαβουζα τον φυτοφαρμακων για σταυρουs εστω για βολτα τα λεμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.