Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Ορμύλια. (2014)

Λίγα λόγια για την Ορμύλια κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας από τη Βικιπαιδεία:

Σε όλη τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας, η Ορμύλια ανήκε διοικητικά στο ναχιγιέ του Παζαργκιάχ και φορολογικά στο χάσι του Λόγγγου. Οι κάτοικοι της Ορμύλιας συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821. Σπουδαίος αγωνιστής της επανάστασης του 1821 ήταν ο Λάμπρος Μαυρουδή. Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας επίσης, η Ορμύλια ήταν ο χώρος όπου αποβιβάστηκε ένοπλο σώμα απαρτιζόμενο από πρόσφυγες Μακεδόνες, το 1854, όπου είχε οριστεί από τον Όθωνα για να προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό. Ωστόσο, η εξέγερση αυτή συντρίφθηκε από τους Τούρκους. Επίσης, στον ίδιο τόπο αποβιβάστηκαν οι επικεφαλής της κρητικής εξέγερσης (1866-1869), Λεωνίδας Βούλγαρης και Καπετάν Γεωργάκης ο Μαδεμοχωριανός, η οποία επίσης απέτυχε και κατεστάλη από τους Τούρκους πριν καλά καλά ξεκινήσει.


Σήμερα, 25 Μαρτίου 2014, διεξήχθη κανονικά η μαθητική παρέλαση υπό τους ήχους εμβατηρίων. Ο Mino Art ήταν εκεί και απαθανάτισε την παρέλαση. Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες αυτές:
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.