Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠαλιοφυλακήΗ Παλιοφυλακή είναι το τοπωνύμιο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη Σπανιά και ανήκει στον Πολύγυρο.
Εκεί υπάρχουν τα ερείπια (ίχνη τειχών) μεσαιωνικού κάστρου (Ο Μεσαίωνας κράτησε 1000 χρόνια περίπου, από την κατάλυση του Δυτικού Ρωμαϊκού κράτους (476 μ.Χ.) και το θάνατο του Ιουστινιανού Α΄ (565μ.Χ.) ως και την εποχή της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους (1453 μ.Χ.)  και την ανακάλυψη της Αμερικής (1492 μ.Χ.) από τον Χριστόφορο Κολόμβο).
 Την επισκεφτήκαμε με τον Μανόλη Καραγιάννη τον περασμένο Ιούλιο. Φαίνεται πως λειτουργούσε ως παρατηρητήριο, διότι από εκεί πάνω μπορούσε να ελέγξει κανείς όλη την περιοχή προς τον Νότο κι ίσως μ' αυτή την ιδιότητα να του αποδόθηκε η συγκεκριμένη ονομασία κι όχι με την έννοια κάποιας φυλακής. Λελεγιάννης Χρήστος0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.