Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η κατάσταση στην Χαλκιδική με τους μεγαλεμπόρους και μεταποιητές έχει ξεφύγει...

Αναγνώστης από Σήμαντρα

Έχουν πανικοβληθεί, αλλά σου λέει όσο μπορέσουμε κι αρπάξουμε τζάμπα ελιές.
Φέτος οι αγρότες που μεταποιούν για πάρτη τους,είναι πρώτη φορά στην ιστορία της πράσινης ελιάς, τόσοι πολλοί. Η αισχροκέρδεια και η απληστία των εμπόρων έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Μεταποιητικό εργοστάσιο στην Ορμύλια παραλάμβανε με 1,20 τα 110 τεμ. και οι τραμπουκισμοί και τσαμπουκάδες μεγαλεμπόρων της περιοχής έδειξαν για ακόμη μια φορά την αχαριστία τους για τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής και έτσι εξανάγκασαν τον μεταποιητή να ρίξει την τιμή στο 1,10.

Ξεκουνήθηκαν οι αγρότες και έκαναν το πρώτο βήμα και το μεγαλύτερο.
Θα ρθεί και το δεύτερο.
Είναι ζήτημα χρόνου.
Και αυτό θα γίνει με την εφαρμογή του ΠΟΠ στο αγουρέλαιο,που θα έχει τιμές,που θα συμφέρουν,όπως 6 και 7 ευρώ το κιλό.
Και ας μην ξεχνάμε,ότι η τεράστια έλλειψη ελιάς,φέρνει συντριπτική έλλειψη ελαιολάδου.
Θα στερέψει η αγορά,παγκόσμια και από τα δυο προϊόντα.  1 σχόλιο:

 1. ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ.

  Γιατί στεναχωριέστε; Τις ελιές θα τις παραδώσουμε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορμύλιας, στην τιμή που επιθυμεί και θα ορίζει ο κάθε παραγωγός, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να τις πληρωθεί!
  Βέβαια, το 1,5 εκατομμύριο χρέος του Συνεταιρισμού θα πενταπλασιαστεί, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη χρηματοοικονομική λεπτομέρεια μπροστά στο θαύμα της ανάστασης της πρώην Σοσιαλιστικής Ηγεσίας που μεγαλούργησε στον τόπο μας.

  Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ορμύλια και δεν είναι ο Casper το φαντασματάκι.

  Ένας πρώην blogger

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.